Wen2Live steunt Kanskas vzw
> Blog > Veelvuldig ziekteverzuim en een gebrek aan nieuw personeel

Veelvuldig ziekteverzuim en een gebrek aan nieuw personeel zijn uitdagingen waar veel bedrijven vandaag de dag mee kampen.

 

Deze kwesties zijn zelden het gevolg van één enkele factor. Vaak is er sprake van een complexe interactie van omstandigheden die leiden tot langdurig ziekteverzuim. Het is dan ook cruciaal om in te zetten op een gerichte en holistische benadering van gezondheid en welzijn.

 

Het overwinnen van vooroordelen over gezondheid is hierin essentieel. Veel mensen geloven ten onrechte dat het te laat is voor (preventieve) gezondheidseducatie en -bevordering op latere leeftijd. Maar, het verbeteren van de kwaliteit van leven kent geen leeftijdsgrens. Een brede aanpak op dit vlak kan aanzienlijke voordelen bieden.

 

Een veelvoorkomend misverstand betreft de aanpak van roken en de daarmee samenhangende sociale en/of mentale problemen. Het is echter een uitdaging die aangepakt kan worden, ook vanuit de werkomgeving. Een ondersteunende omkadering en werkzekerheid kunnen de gezondheid significant bevorderen.

 

Personen met depressie of angst zijn bijvoorbeeld dubbel zo geneigd tot roken, wat hen blootstelt aan meerdere ernstige gezondheidsrisico's. Ondanks een lagere respons op traditionele stopmethoden, hebben velen een sterke motivatie om te stoppen. Dit schept kansen voor een meer effectieve, holistische behandelaanpak.

 

Het doorbreken van de vicieuze cirkel van roken is mogelijk met de juiste omkadering en sociale steun. Groepsprogramma's voor rookstop, samen met collega’s en gelijkgestemden, hebben een versterkend effect. Vele pogingen tot stoppen mislukken bij gebrek aan deze essentiële sociale ondersteuning en benadering van verslavingsproblematiek. 

 

Wen2lIve biedt gezondheidsbevorderende trajecten die specifiek ontworpen zijn om bedrijven te ondersteunen in deze missie. 

De hands-on trainingen zijn gericht op het behouden van een gezonde werkvloer, het verminderen van personeelsverloop en het voorkomen van personeelstekorten. Samen streven we naar een betere gezondheid en meer vrijheid van de greep van tabak en mentale gezondheidsproblemen. Dit is een stap richting empathische en effectieve gezondheidszorg die de complexe samenhang tussen fysieke en mentale gezondheid erkent en aanpakt.

 

Ontdek de mogelijkheden die Wen2lIve biedt en engageer u voor het welzijn van uw werknemers. 

 

Samen bouwen we aan een vitaler bedrijf waar iedereen beter van wordt.

 

Een goede gezondheid loont!

 

Gezonde groet,

 

Wendy


© 2024 Wen2Live - BTW BE 0753.707.222 - Abelendreef 5, 8200 Sint-Michiels - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee, Wendy?   OK